A A A K K K
для людей із порушенням зору
Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

До уваги власників тварин!

Дата: 28.02.2024 15:27
Кількість переглядів: 58

 

Фото без опису

Обов’язкова ідентифікація тварин!

Реєстрація тварин впроваджується на державному рівні в галузі тваринництва і є обов’язковою для господарств усіх форм власності.

Об’єктом ідентифікації та реєстрації є сільськогосподарські тварини – велика рогата худоба, коні, свині, вівці, кози.

Проведення ідентифікації тварин (великої рогатої худоби, свиней, кіз, коней, овець) ставить за мету створення системи постійного контролю за станом здоров’я тварин та походження тваринницької продукції на всіх етапах обігу – від її виробництва до реалізації.

Великій рогатій худобі, вівцям, козам та коням присвоюється виключно індивідуальний номер, який є унікальним у межах одного виду тварин. Груповий ідентифікаційний номер може присвоюватися групі тварин у межах одного господарства і є унікальним для господарства в межах України.

Якщо тварина не ідентифікована двома вушними бирками встановленого зразка, відсутній паспорт та ветеринарна картка, то для власників діє заборона на переміщення тварин з господарства в господарство, продаж і забій тварин на м’ясо та реалізацію від них молока. Ветеринарні спеціалісти не мають права видавати власникам неідентифікованих тварин ветеринарні документи.

Для того, щоб проідентифікувати та зареєструвати тварину, потрібно звернутися до Харківської дільничної лікарні ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини – вул. Транспортна, 20, сел. Пісочин, Харківський район, Харківська область, +380668891114, з ідентифікаційним кодом та паспортом громадянина України та паспортом на тварину.

Наголошуємо на тому, що власник незареєстрованої тварини без ідентифікаційних документів не зможе реалізувати молоко та м’ясо, не зможе отримати ветеринарний дозвіл на переміщення тварин на забій, продаж, участь у виставці тощо. До того ж за порушення вимог законодавства Статтею 107-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за порушення вимог законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин, а саме:

  • неподання для реєстрації даних про ідентифікованих тварин, господарства їх розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж тварин;
  • переміщення тварин без ідентифікаційних документів;
  • проведення забою, утилізації неідентифікованих та незареєстрованих тварин;
  • неподання для реєстрації даних про господарства, що здійснюють забій та утилізацію тварин;
  • неподання для реєстрації даних про господарства, що займаються продажем тварин, наданням послуг зі штучного осіменіння та організацією виставок тварин;
  • здійснення продажу, проведення виставок і штучного осіменіння неідентифікованих та незареєстрованих тварин.

Вказані правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на фізичних осіб - підприємців, уповноважених осіб – від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь