Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

«Голодомор. Історії роду»: Держмистецтв запустило онлайн-проєкт до 90-тих роковин Голодомору

Дата: 02.11.2023 11:00
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Стартував онлайн-проєкт Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, покликаний вшанувати пам’ять жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років, спонукати українців досліджувати свою історію й  показати глибину трагедії на конкретних прикладах простих українських родин.

Протягом місяця до Дня пам’яті жертв голодоморів, який цьогоріч припадає на 25 листопада, Держмистецтв на своїх сторінках у соціальних мережах Facebook та Instagram публікуватиме історії-оповіді, записані зі слів очевидців, які пережили Голодомор 1932-1933 років, та закликає українців долучатися власними дописами та розповідати про свідчення їхніх родичів тих страшних подій. 

У Держмистецтв переконані, що в родинах багатьох українців є свої унікальні історії, пов’язані з цією трагедією. У когось родичі боялись про це розповідати, у когось говорили коротко, натяками, або описували лише якийсь один епізод, що їм запам’ятався, але всі ці історії важливі не лише для окремої родини, а й для нашої країни загалом. Ці відомості, як пазли, складають велику картину всезагального та всенародного лиха, яке огорнуло землі України в 1932-1933 роках.

Щоб долучитись до проєкту, потрібно опублікувати на власних сторінках у Facebook чи Instagram родинну історію про геноцид, який переживали рідні, та додати хештег #Голодомор_Історії_роду і позначити Держмистецтв у своїх дописах.

В межах проєкту «Голодомор. Історії роду» вже поширили три матеріали. Зокрема, охочі можуть ознайомитися з історією Матусевич (Матушевич) Наталі Леонівни (1911-1974) з села Мала Вільшанка Київської області, Янчук (Крекотень) Ольги Андріївни (1927 року нар.) та Янчука Матвія Григоровича (1926 року нар.) з села Хотів Київської області, а також з історією Снігура Антоніна Степановича (08.10.1925-31.01.2006) з села Водяне, що на Черкащині. 

Детальніше про проєкт – на сайті Держмистецтв


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь