Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

Кожній дитині потрібна сім'я.

Дата: 26.10.2023 08:11
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

Найкращим середовищем для виховання дітей є рідна сім’я, але є випадки коли її доводиться замінювати прийомною сім’єю.

Прийомна сім'я - є однією з форм влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти, що втратили батьків, або їхні батьки в силу різних обставин не можуть виконувати свої батьківські обов'язки, потребують родинного тепла і виховання. Держава визначила важливе завдання - забезпечити належні умови для виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у сімейному оточенні.

Прийомна сім'я - це сім'я або особа, що не перебуває у шлюбі, яка добровільно, за плату взяла на виховання та спільне проживання на своїй житловій площі від 1 до 4 дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомні  батьки мають змогу отримати підтримку спеціалістів: фахівця із соціальної роботи, який здійснює супровід дитини та сім’ї, працівника служби у справах дітей, яка займається питаннями влаштування дітей до прийомних сімей; педагога, лікаря.

Держава підтримує прийомну сім’ю.

Прийомні батьки отримують від держави щомісячні кошти на утримання дитини та грошове забезпечення, як винагороду за виховання.

Хто може бути прийомними батьками?

Прийомними батьками може стати як подружжя, так і особа, що не перебуває у шлюбі, працездатного віку. Прийомні батьки повинні мати не менший ніж встановлений законодавством рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум) на кожного члена сім'ї, якщо обчислювати його сукупно середньомісячно. Він обчислюється за останні шість календарних місяців, що передували місяцю звернення із заявою про утворення прийомної сім'ї.

Прийомні батьки повинні проживати та бути зареєстрованими на території Південної міської громади.

За детальною інформацією звертайтеся до служби у справах дітей Південної міської ради, будівля міської ради, перший поверх , 11 кабінет, або за телефоном  746-63-97.                     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь