Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

Безоплатна правова допомога людям з інвалідністю.

Дата: 04.10.2023 12:38
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

Люди з інвалідністю, які отримують пенсію або допомогу, яку призначають замість пенсії, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, мають право на всі види правових послуг від системи Безоплатна правнича допомога.

👆 Держава гарантує людям з інвалідністю усі види правової допомоги від системи БПД: первинну, наприклад, фахівці системи проконсультують, як оформити пенсію та інші соціальні виплати й пільги, та вторинну — юристи та адвокати допоможуть, зокрема, у справах, які стосуються оскарження дій чи бездіяльності органів влади, виправлення помилок у нарахуваннях за комунальні послуги, оформлення аліментів, перерахунку пенсій, сприятимуть у розвʼязанні інших правових питань.

📊 Практично кожен 10-й клієнт, який звернувся у 2022 році до системи безоплатної правничої допомоги за такими правовими послугами, як представництво інтересів у суді та інших державних органах, захист від обвинувачення, складення документів процесуального характеру, – це людина з інвалідністю. Отримати безоплатну правову допомогу можна у бюро, зателефонувавши до контакт-центру за номером 0 800 213 103 або скориставшись онлайн-сервісами системи БПД. Якщо людина не може прийти до найближчого бюро, але хоче поспілкуватися з юристом особисто, вона може зателефонувати до контакт-центру системи БПД або бюро та залишити запит на отримання адресної правничої допомоги.

🟩 На інформаційній сторінці пояснюємо, як люди з інвалідністю можуть звернутися по правничу допомогу, розповідаємо історії, як їм уже допомогли юристи та адвокати, які співпрацюють із системою БПД.

Щоб проконсультуватися з фахівцем, оберіть найбільш зручний для вас спосіб із наведених на інформаційній сторінці.

👉 Запрошуємо ознайомитися з інформаційною сторінкою за посиланням: https://bezbariernist.legalaid.gov.ua

ℹ️ Інформаційну сторінку (лендинг) створено у межах кампанії про безбар’єрність правової допомоги. Усунення перешкод у доступі до безоплатної правничої допомоги є одним з пріоритетних напрямів роботи системи БПД.

Технічна допомога цільової сторінки була надана за підтримки американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь