A A A K K K
для людей із порушенням зору
Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

Старість - це не вирок.

Дата: 09.08.2023 12:40
Кількість переглядів: 181

Фото без опису

 

Самотність та старість.

 

        На жаль сьогодні ці два слова стали практично синонімами. Саме люди похилого віку особливо гостро відчувають свою непотрібність, нерідко впадаючи з цього приводу в депресію. Їх постійно гнітить відсутність поруч близької людини, почуття немічності та безвиході. Впоратися з самотністю у літньому віці цілком можливо. Просто треба прислухатися до деяких порад психологів. Вони допоможуть вирватися з ізоляції та позбутися депресії  – будьте соціально активними! Для більшості сучасних пенсіонерів похід у магазин чи поліклініку вже вважається яскравою подією на тлі сірої повсякденності їхнього пасивного існування у колі телевізора, старих книжок та газет. Адже все можна змінити, прогулянки в парку, нові знайомства, можна просто посидіти на лавці з сусідами та поділитися свіжими новинами.

Творіть! Раніше багато дідусів могли відремонтувати будь-що, а бабусі вміли в'язати, шити, вишивати. Дрібна моторика рук стимулює роботу нервової системи в цілому та головного мозку зокрема. Вона позитивно діє на всі когнітивні функції – увага, мислення, пам'ять, які з віком починають згасати. А ще розгадування кросвордів, судоку та інших головоломок допомагають боротися зі старістю та дають масу позитивних емоцій.

Знайдіть собі хобі! Ви можете жити на свій розсуд і повністю присвятити себе хобі. Знайдіть однодумців – таких самих любителів і ділитеся своїм досвідом і звичайно, переймайте у них щось новеньке. Спробуйте картини з вовни, орігамі, бісер.

Самотність – не доля старості. Пам'ятайте про це. ЇЇ можна подолати, а можна взагалі уникнути. У вас обов'язково все вийде.

 

 

КУ «ЦНСП Південної міської ради»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь