Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

Служба порятунку закликає не провокувати пожежі.

Дата: 05.08.2023 11:51
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Служба порятунку закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах

На цих вихідних на Харківщині спостерігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки, що сприятиме виникненню пожеж в природних екосистемах. Лише один непогашений сірник за таких умов може спричинити масштабне загоряння лісового масиву, поля, знищити приватні будинки та навіть призвести до загибелі людей.

Щодня вогнеборці ліквідовують десятки пожеж у природних екосистемах. В умовах війни такі пожежі стають додатковим навантаженням на підрозділи ДСНС. Замість ліквідації наслідків воєнної агресії рф і порятунку людей, надзвичайники змушені виїжджати на гасіння сухостою.

Тож, з метою попередження виникнення таких пожеж Головне управління ДСНС України у Харківській області закликає населення не провокувати пожежі у природних екосистемах країни.

Шановні громадяни

Не допомагайте ворогу Неухильно дотримуйтеся правил пожежної безпеки та не провокуйте пожежі у екосистемах Самовільне спалювання листя та сухої трави – поза законом

Пам'ятайте, що такі дії можуть спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню

Заборонено:

- розводити відкритий вогонь біля лісової зони та в полях;

- залишати недопалки та сірники поблизу сухостоїв;

- випалювати сміття та рослинні залишки.

Пам'ятайте, пожежі в екосистемах можуть спричинити поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди!

Окрім цього, випалювання сухостою на деокупованих територіях, або на територіях, де велись інтенсивні бойові дії, - може призвести до детонування боєприпасів, інженерних мін чи саморобних вибухових пристроїв, що не розірвались.

Це вкрай небезпечно для життя, у тому числі для життя рятувальників, які будуть гасити пожежі сухої трави на відкритих місцевостях.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь