Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

10 липня 2023 року відбулась XXII позачергова сесія Південної міської ради

Дата: 11.07.2023 15:10
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

10 липня 2023 року відбулась XXII позачергова сесія Південної міської ради

В ході роботи сесії депутати внесли зміни до місцевого бюджету, планів соціально - економічного розвитку громади, прийняли ряд важливих програм та рішень. Завдяки змінам до бюджету в громаді заплановано проведення наступних робіт:  капітальний ремонту покрівлі ДНЗ  в сел.Буди, придбання зупиночного павільйону в м.Південне (учхоз 1Травня), капітальний ремонт приміщення Південної міської ради для КЗ «ЦДЮТ»,  фінансова підтримка КП «Буди водоканал» на придбання пожежних гідрантів, кошти на підтримку роботи комунальних підприємств громади, придбання меблів та техніки на розширення та облаштування приміщення ЦНАП, виділено кошти на забезпечення роботи спортивної школи, заплановані роботи з  поточного  ремонту вуличного освітлення, на ліквідацію сміттєзвалищ, придбання господарських товарів для освітніх закладів громади, виділено кошти для придбання 29 батарей для ноутбуків для освітян, капітальний ремонт підлоги на 3 поверсі Південного ліцею, капітальний ремонт свердловини в сел.Буди по вул. Б.Хмельницького, капітальний ремонт клубного закладу м.Південне та інші.

На жаль, деякі депутати міської ради Болгов О.М., Недай І.Г.,Проворова С.В.,Медяник Т.Г. не голосували за зміни до бюджету але  більшість депутатів підтримали заходи соціально - економічного розвитку, завдяки чому вони будуть реалізовані  у 2023 році.

Одним з найголовніших питань було затвердження  Програми соціальної підтримки сімей загиблих військовослужбовців, поранених і зниклих безвісти осіб, та потрапивших у полон, які брали участь в АТО, ООС та захисті Батьківщини від збройної агресії російської федерації проти України.. В Програмі йдеться про різні види фінансової допомоги, санаторно-курортне лікування, сім’ї загиблих військовослужбовців  можуть розраховувати на одержання матеріальних допомог, а також на  часткову компенсацію за рахунок місцевого бюджету вартості комунальних послуг, загальний обсяг фінансування програми на 2023 рік - більше 1 млн.грн.

Депутати затвердили місцеві податки на 2024 рік, умови продажу об’єктів комунального майна (через електронний аукціон), внесли зміни до структури та штатного розпису. Також розглянули та прийняли окремі рішення щодо земельних питань. Всі прийняті рішення направлені на поповнення дохідної частину бюджету Південної міської громади. Передано в оренду земельні ділянки пасовищ, які більше 20 років не використовувались та не приносили жодних надходжень до бюджету, перезатверджено нормативно грошову оцінку земельних ділянок під АЗС за межами населеного пункту, що більше ніж в 2 рази збільшує надходження з оренди  землі до бюджету громади.

Вдалось внести зміни і до фінансового плану КНП «ЦПМД №1 Харківського району»  та замість запланованої директором КНП  парковки кошти підуть на придбання газового котла для лікарні з метою підготовки до майбутнього опалювального сезону  та фінансування Програми з придбання додаткових ліків для громадян. Депутати підтвердили своїм рішенням, що дані заходи набагато доцільніші, ніж  облаштування парковки  біля лікарні.

Дякуємо депутатам міської ради за інтенсивну та продуктивну роботу. Працюємо над втіленням прийнятих рішень! Все буде Україна!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь