Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

ПротиДІЙ торгівлі людьми

Дата: 26.06.2023 17:12
Кількість переглядів: 152

Фото без опису

Торгівля людьми

Торгівля людьми є жахливою реальністю сьогодення, яка через військову агресію та її ризики має негативну тенденцію до зростання. Торгівля людьми – це здійснення з метою експлуатації вербування, перевезення, передачі, приховування чи отримання людей шляхом погрози силою або її застосування чи інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою чи вразливістю стану або шляхом підкупу у вигляді платежів чи вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу. Таке визначення торгівлі людьми дає «Протокол з попередження торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми», який доповнює Конвенцію ООН про боротьбу з транснаціональною організованою злочинністю.

Серед осіб, які проживали на тимчасово окупованих територіях України, звільнених Збройними силами України, ймовірно, можуть бути постраждалі від торгівлі людьми.

Що необхідно зробити в такій ситуації? Зверніться до місцевої державної адміністрації із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми та до органів Національної поліції щодо захисту прав і свобод або зателефонуйте на «гарячу лінію» 15-47, якщо вас під час окупації змушували / присилували до:

– примусової праці (будь-яка робота, що вимагається від особи під загрозою застосування покарання, фізичного та психологічного насильства);

– рабства (стан людини, щодо якої застосовуються атрибути права власності, зокрема, насильницьке підпорядкування однієї людини іншій);

– використання у збройних конфліктах (використання особи, яка знаходиться у підневільному стані іншої особи, для виконання нею бойових завдань, пов’язаних з поваленням державної влади або порушення суверенітету і територіальної цілісності держави) тощо.

Особі, яка постраждала від торгівлі людьми, держава гарантує надання комплексної допомоги та захисту, а саме, безоплатне отримання:

– інформації щодо своїх прав та можливостей;

– медичних, психологічних, правових послуг;

– тимчасове розміщення в закладах допомоги;

– одноразову матеріальну допомоги.

Постраждалій людині забезпечується конфіденційність щодо ситуації торгівлі людьми.

Урядом України схвалено Концепцію Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року (розпорядження КМУ від 14 липня 2021 року   №800-р) та розроблено проєкт Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року. В умовах воєнного стану Мінсоцполітики продовжує забезпечувати виплату матеріальної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, згідно з Порядком виплати одноразової матеріальної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Бережіть себе та своїх рідних  від  шахраїв та злочинців!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь