A A A K K K
для людей із порушенням зору
Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

Соціальна робота

Дата: 12.06.2023 13:15
Кількість переглядів: 114

 

Соціальна робота

           Соціальна робота це особливий вид соціальної допомоги в сучасному суспільству по вирішенню соціальних проблем. Вона сприяє підтримці, захисту, вирішенню життєвих проблем та сприяє відновленню або поліпшенню здатності людей до соціального функціонування, забезпеченню задовільних умов для життєдіяльності найвразливіших верств населення.

       Соціальна робота зорієнтована на гуманне, альтруїстичне ставлення однієї особистості до іншої, виключає будь-які прояви егоїзму та задоволення власних потреб. Соціальна робота є унікальним видом практичної діяльності, оскільки вона покликана не тільки на допомогу нужденним, а виховує у них здатність до самодопомоги. Слід зазначити, що важливим завданням соціальної роботи є не розведення дискусій чи абстрактних пошуків, а вивчення реальних соціальних проблем, практичного досвіду, проведення аналізу ситуацій, формування нових засобів подолання проблем, тощо.

        Невід’ємною ланкою у соціальній роботі є працівники соціальної сфери, такі як фахівці із соціальної роботи, соціальні робітники. Відповідно руками соціального працівника, держава частково надає задовільний рівень життя населенню. Таким чином, в основі соціальної допомоги є індивід або група людей, які потребують втручання та підтримки зі сторони соціального працівника. Отже, соціальна робота виступає головним засобом за допомогою якого можуть вирішитися соціальні проблеми.

        Соціальна робота як невід’ємна складова сучасного суспільства дає змогу людям боротися з проблемами, які виникли у них у наслідок складних життєвих обставин. Унікальність соціальної роботи полягає в тому, що вирішуючи одну проблему вона автоматично може задіяти та розпочати вирішення суміжних та похідних проблем вдосконалюючи та змінюючи суспільство  та життя кожної окремої людини на краще.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь