Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

Увага! Публічний договір приєднання!

Дата: 12.09.2022 19:43
Кількість переглядів: 1175

Фото без опису

 

Шановні споживачі! КП  Благоустрій смт Буди Південної міської ради  доводить до Вашого відома, що відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» №2189-VIII від 9.11.2017 (далі – Закон №2189, зі змінами), споживачі самостійно обирають модель договірних відносин на послуги з поводження з побутовими відходами.

Відповідно до ст.12 Закону №2189 надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах.

Порядок та особливості укладання, зміни і припинення договорів про надання житлово-комунальних послуг визначаються статтями 13-15 цього Закону.

За рішенням співвласників багатоквартирного будинку, прийнятим відповідно до закону, з виконавцем відповідної комунальної послуги (крім послуг з постачання та розподілу природного газу і послуг з постачання та розподілу електричної енергії) укладається договір про надання комунальних послуг, а саме:

1) індивідувальний договір (без обслуговування внутрішньобудинкових систем), що укладається кожним співвласником багатоквартирного будинку самостійно, за умови, що співвласники прийняли рішення про вибір відповідної моделі організації договірних відносин та дійшли згоди з виконавцем комунальної послуги щодо розміру плати за обслуговування внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку;

2) індивідуальний договір (з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем), що укладається кожним співвласником багатоквартирного будинку самостійно, за умови, що співвласники прийняли рішення про вибір відповідної моделі організації договірних відносин та дійшли згоди з виконавцем комунальної послуги щодо розміру плати за обслуговування внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку;

3) колективний договір, що укладається від імені та за рахунок усіх співвласників багатоквартирного будинку управителем або іншою уповноваженою співвласниками особою;

4) договір про надання комунальних послуг з колективним споживачем, що укладається з об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку або іншою юридичною особою, яка об’єднує всіх співвласників такого будинку та в їхніх інтересах укладає відповідний договір.

Звертаємо увагу, що відповідно до Закону №2189 усім категоріям споживачів (власникам квартир,  будинків  та нежитлових приміщень) надаються комунальні послуги з ПОВОДЖЕННЯ З ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ.

Отже, інші споживачі (крім населення), релігійні організації та бюджетні установи, в разі розташування їх приміщень в багатоквартирному житловому будинку, повинні укласти з виконавцем послуг типовий договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами, відповідно до обраної співвласниками багатоквартирного будинку моделі договірних відносин.

Відповідно до ч.5 ст.13 Закону №2189 у разі якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали з виконавцем комунальної послуги відповідний договір, з ними укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання, форма якого затверджена постановами Кабінету Міністрів України № 1124 від 28.10.2021.

Такі договори вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті виконавця послуги співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем комунальної послуги.

Публічні договори приєднання про надання комунальних послуг з власниками індивідуальних (садибних) житлових будинків вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на веб-сайті виконавця послуги такий власник не вчинив дій щодо відключення (відмови) від комунальної послуги. 

Фактом приєднання споживача до умов індивідуального договору (акцептування договору) є вчинення споживачем будь-яких дій, які свідчать про його бажання укласти договір, зокрема надання виконавцю підписаної заяви-приєднання, сплата рахунка за надані послуги, факт отримання послуги.

Заява-приєднання надається у будь-який зручний спосіб для споживача особисто – в абонентському відділі  КП «Благоустрій смт Буди Південної міської ради» або електронною поштою або поштою. Майстер КП «Благоустрій смт Буди Південної міської ради» здійснює прийом громадян за адресою: м. Південне, вул. Гагаріна, 82,  І поверх (приміщення ЦНАП) з понеділка по п’ятницю з 8-30 год. до 12-00 год.

Примітка: запровадження публічного договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами, стосується усіх споживачів  Південної міської громади.

Повідомлення про місце опублікування тексту договору розміщується на офіційному сайті міської ради, на інформаційному стенді в приміщенні абонентського відділу КП Благоустрій смт Буди Південної міської ради.

Враховуючи вищевикладене, КП Благоустрій смт Буди Південної міської ради  оголошує про офіційну публікацію:

1) Договір

2) Заява 
3) Тариф

4) Калькуляція

5) Пояснювальна


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь