Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

Програма Президента «Велике будівництво»

Дата: 29.12.2021 13:41
Кількість переглядів: 680

Фото без опису

 

 

 

Новий садочок у Люботині зможе прийняти 138 вихованців
Реконструкція Люботинського ясел-садочка №5 відбулася в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
Як повідомив Люботинський міський голова Леонід Лазуренко, в закладі зможе навчатися 138 дітей. Усього буде 8 груп, з яких – 6 дошкільних груп (100 вихованців) та 2 групи раннього віку (38 вихованців). 
«Відкриття садочка – це дуже приємний день для нашої громади, тому що в попередні роки тут теж був садочок, але потім його переобладнали під медичний заклад, – зазначив Леонід Лазуренко. – Але відтепер маємо можливість відкрити сучасний дитячий заклад, який відповідає всім нормам і вимогам». 
Загальна вартість реконструкції цього об’єкта становить 29 млн грн. Також Люботинський міський голова додав, що в дитсадку провели капітальний ремонт та закупили нові меблі та обладнання. 
«Зокрема, ми відійшли від газової котельні, яка була в занедбаному стані, вона вже не відповідала ніяким вимогам. На сьогодні маємо сучасне електричне обладнання, яке дасть нам змогу дійсно й економити кошти місцевого бюджету, і в той же час в будівлях буде дуже тепло», – сказав Леонід Лазуренко. 
Самі приміщення також утеплили й до того ж замінили інженерні мережі у садочку. Окрім цього, створені всі умови інклюзії. Директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Анжеліка Крутова розповіла, що на новий садочок чекали з серпня 2019 року. 
«У межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» ми відкриваємо разом новий садочок. Реконструкція цього садочка тривала майже 3 роки. Вона розпочалася в 2019 році, а у 2020 році цей об’єкт потрапив у Програму «Велике будівництво», і це дуже допомогло у фінансуванні робіт», – прокоментувала Анжеліка Крутова. 
Наразі в дитсадок набирають штат та вже зустрічають перших вихованців. За попереднім підрахунком, кількість штатних працівників закладу має бути 50 осіб. 
«Відкриття цього садочка дозволить повністю покрити потреби громади у дошкільній освіті, тому черги в Люботинській громаді вже не буде», – зазначила директорка Департаменту науки і освіти ХОДА.
https://www.youtube.com/watch?v=vrLWA4YSL-Y&t=33s


Фото без опису

Оглядовий майданчик Держпрому вже відвідали приблизно 2500 осіб
На оглядовому майданчику в Держпромі облаштували дві локації: внутрішнє приміщення, де розташована туристична експозиція, та оглядову зону на даху 12-го поверху будівлі.
Реконструкція проходила у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
Загалом, як зазначив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков, цього року в межах Програми Президента «Велике будівництво» на Харківщині реалізовується 13 об’єктів. 7 об’єктів визначені на цей рік: дитячий садок у Змієві, Лозівський міський Палац культури, Близнюківська центральна районна лікарня, Ізюмський ліцей №2, басейн «Вимпел» у Балаклії, Чугуївський ФОК, а також Держпром.
«Завдяки Програмі Президента "Велике будівництво" реконструйовано будівлю Держпрому та збудовано оглядовий майданчик. У процесі реконструкції оглядового майданчика було встановлено новий ліфт та виконано внутрішні оздоблювальні роботи. А вже наприкінці літа цього року до 30-річчя Незалежності України відбулося урочисте відкриття», – сказав Сергій Жуков.
Окрім цього, на 12 поверсі 6-го під’їзду Держпрому влаштували металевий паркан, скляну огорожу та встановили бінокль. 
Також директор Держпрому Микола Чехунов повідомив, що за час роботи оглядового майданчика його відвідало приблизно 2500 осіб.
Наступного року в області продовжать роботи на 6 перехідних об’єктах: будівництві нового басейну «Мобіль» і дитячого садка «Теремок» у Пісочині, онкоцентру, 2 обласних лікарень – травматологічної та дитячої, фізкультурно-оздоровчого комплексу в Люботині.
https://www.youtube.com/watch?v=wvUBqL_9O7g

Фото без описуЦього року в межах «Великого будівництва» відремонтували ділянку дороги Вовчанськ – Землянки
Капітальний ремонт на дорозі О-210825 виконали у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
Як повідомив директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко, загальна протяжність дороги становить 37, 2 км.
«Ця дорога є стратегічно важливою, оскільки проходить від Вовчанська до державного кордону. Вона зв’язує приблизно 10 населених пунктів, з’єднуючи їх із центром громади, у якому розташовані соціально важливі для населення установи», – зазначив Ігор Турченко.
Ремонтні роботи цього року виконувалися на ділянці від с. Охримівка до с. Мала Вовча. Протяжність ремонту становила 3,9 км. Загалом за останні роки відновлено понад 11 км, а наступного року роботи на дорозі планують продовжити. 
«Хочу наголосити, що підрядник уже проводить підготовчі роботи для наступного року. Завозиться матеріал і при настанні сприятливих погодних умов продовжимо капітальний ремонт цієї дороги», – сказав Ігор Турченко.
Загалом роботи на дорозі Вовчанськ – Землянки розпочали у квітні цього року, а закінчили в серпні.https://www.youtube.com/watch?v=FB92hTieeXg
Фото без опису


 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь