A A A K K K
для людей із порушенням зору
Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

«Не рік, а криваве клеймо -33й…»

Дата: 26.11.2021 16:20
Кількість переглядів: 357

Фото без опису

  26 листопада на базі читальної зали Південної міської Публічної бібліотеки відбулася година скорботної пам’яті по загиблими від насильницького голоду 9-ма мільйонами українців - «Засвіти свічу пам’яті»…
На захід були запрошені учні 9-х та 11-х класів і педагоги двох Південноміських ліцеїв. Захід відкривали - заст. голови Південної міської ради з гуманітарних питань – Рябоконь  О.М. та в.о. начальника відділу культури, молоді і спорту Південної міської ради – Пономаренко  В.В.
Страшні сторінки Голодомору 1932-33 р.р. були відтворені у віршах, фактах та документальних кадрах. Сучасна молодь дуже проникливо прийняла свідоцтва страшних сторінок історії держави. Голодомор 1932-1933рр. мав для Харківщини тяжкі наслідки - загальні демографічні втрати по області становлять 2млн. осіб, занепад сільськогосподарського виробництва, безпритульність, бродяжництво, жебрацтво, втечу селян у міста, падіння моралі, злочинність, загальне порушення правосвідомості населення. 
З давніх часів люди очищувалися вогнем. Запалювали свічку і мовчки клялися, що пам'ятають, що не забудуть. Учасники заходу запалили поминальні свічки, причащалися шматочками житнього хліба, як найціннішою річчю всіх часів.
Звертаючись до молоді модератори заходу закликали покоління XXI ст.  чітко усвідомлювати масштаби втрат, що поніс народ України, адже саме йому доведеться робити висновки на майбутнє. І тому сьогодні ми маємо докласти всіх зусиль, щоб у майбутньому житті українського народу це ніколи не повторилося. Ми просто зобов'язані назавжди увічнити у своїй пам'яті тих, хто став безвинною жертвою голодомору. Тобто, як зазначено в одній із книг: «Навчати. Пам'ятати. Досліджувати». 
Наостанок пролунали побажання миру, благополуччя, щастя і проханням пам’ятати про голодну Голгофу задля недопущення повторення цього лиха. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь